Wrapy z kurczakiem i awokado

Wrapy z awokado i kurczakiem to połączenie, które po prostu zawsze się sprawdza. Aby nadać im jeszcze bardziej kremowy smak, można dodać dip jogurtowy. Uwielbiamy wrapy, ponieważ są one niezwykle uniwersalne. Spróbuj na przykład naszych wegańskich wrapów z falafelami – one również są naprawdę godne uwagi!

Brak recenzji

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
4porcje sosu jogurtowego
4 pszenne tortille
300 g piersi z kurczaka
1 cebula
1 dymka
100g Roszponka
1łyżeczka chilli w proszku
1 łyżeczkasłodkiej papryki w proszku
1 łyżkaoleju roślinnego
sól i pieprz do smaku
Krem z awokado
1 awokado
4 pomidorki koktajlowe
1łyżka soku z limonki
sól i pieprz do smaku

Informacje żywieniowe

468 Kalorie
41 g Węglowodany
20 g Tłuszcze
26 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Wrapy

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę o wymiarach ok. 3 x 3 cm. Cebulę obrać, przepołowić i pokroić w paski. Wymieszać razem z pozostałymi składnikami i odstawić na 30 minut.
Oznacz jako zakończone
2.

Krem z awokado

Przepołowić awokado, usunąć pestkę i wyjąć miąższ. Wymieszać z sokiem z limonki, aż powstanie krem. Umyć i posiekać pomidorki koktajlowe, a następnie wymieszać je. Krem z awokado doprawić solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone
3.

Usmażyć kurczaka

Rozgrzać patelnię. Usmażyć na niej kurczaka.
Oznacz jako zakończone
4.

Przygotować wrapy

Podgrzać tortillę w piekarniku lub na patelni bez dodawania tłuszczu. Umyć cebulę dymkę i pokroić ją w cienkie krążki. Umyć roszponkę i osuszyć ją. Rozdrobnić cheddar.
Oznacz jako zakończone
5.

Obłożyć wrapy

Posmarować wrapy kremem z awokado. Na wierzchu rozłożyć sałatę, cebulę dymkę i kurczaka, następnie dip jogurtowy i posypać cheddarem.
Oznacz jako zakończone
6.

Zwinąć wrapy

Złożyć lewy i prawy bok i zwinąć ciasno wrap. Podgrzewać w piekarniku lub na patelni, aż ser się rozpuści.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.

Dodaj komentarz