Kiełbaski zawijane w boczek z serem
Kiełbaski zawijane w boczek to prawdziwy klasyk. A żeby było jeszcze lepiej, dziś nadziewamy nasze kiełbaski serem, a dopiero potem owijamy je boczkiem. Bardzo prosty przepis, ale świetnie sprawdzi się jako szybka przekąska lub na każdym bufecie z jedzeniem typu finger food. Zobaczysz!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
| 2 kiełbaski | |
| 100 g Emmentaler | |
| 4paski boczku | 
Sprzęt (jeden z obu)
| 1 Grill kontaktowy | |
| 1 Grille | 
Informacje żywieniowe
					1250
											Kalorie
									
							
					1 g
											Węglowodany
									
							
					107 g
											Tłuszcze
									
							
					70 g
											Białka
									
					PRZYGOTOWANIE
			
				1.			
				
					
			
					Pokroić składniki
Pokroić ser Emmentaler w paski. Przekroić kiełbaski wzdłuż, włożyć do środka ser i zawinąć dwa paski boczku wokół każdej kiełbaski. 
										
					
						
						Oznacz jako zakończone
					
				
			
				2.			
				
					
			
			Usmażyć kiełbaski!
Kiełbaski owinięte w boczek smażymy na patelni, w grillu kontaktowym lub na grillu przez ok. 5 minut, obracając, aż boczek będzie chrupiący. 
										
					
						
						Oznacz jako zakończone
					
				Notatkę
				Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.