Migdałowe smoothie
Migdałowe smoothie z gruszką i jabłkiem: Ta owocowo-orzechowa mieszanka osłodzi Twój poranek, wzmocni Cię po południu lub może być Twoją przekąską w podróży. Super szybkie przygotowanie, dużo wartościowych składników i smakowo to po prostu coś innego. To smoothie ma po prostu wszystko.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
40 g migdałów | |
300 ml mleka migdałowego | |
1 jabłko | |
1 gruszka | |
1 strąk wanilii | |
1szczypta kardamonu | |
1szczypta cynamonu | |
1łyżeczka syropu z agawy |
Przybory
Mikser |
Informacje żywieniowe
265
Kalorie
32 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcze
5 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie
Obrać jabłko, usunąć pestki i pokroić na duże kawałki. Laskę waniliową przetnij wzdłuż i wyskrob miąższ. Migdały uprażyć na patelni bez dodatku tłuszczu przez około 5 minut na delikatnym ogniu.
Oznacz jako zakończone
2.
Zmiksuj smoothie
Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować 1 minutę na wysokich obrotach, aż powstanie kremowe smoothie. Rozdzielamy na dwie szklanki i delektujemy się.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Dane żywieniowe są obliczone w przybliżeniu na podstawie wymienionych składników. Możliwe są odchylenia.