Migdałowe smoothie

Migdałowe smoothie z gruszką i jabłkiem: Ta owocowo-orzechowa mieszanka osłodzi Twój poranek, wzmocni Cię po południu lub może być Twoją przekąską w podróży. Super szybkie przygotowanie, dużo wartościowych składników i smakowo to po prostu coś innego. To smoothie ma po prostu wszystko.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
40 g migdałów
300 ml mleka migdałowego
1 jabłko
1 gruszka
1 strąk wanilii
1szczypta kardamonu
1szczypta cynamonu
1łyżeczka syropu z agawy
Przybory
Mikser

Informacje żywieniowe

265 Kalorie
32 g Węglowodany
12 g Tłuszcze
5 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie

Obrać jabłko, usunąć pestki i pokroić na duże kawałki. Laskę waniliową przetnij wzdłuż i wyskrob miąższ. Migdały uprażyć na patelni bez dodatku tłuszczu przez około 5 minut na delikatnym ogniu.
Oznacz jako zakończone
2.

Zmiksuj smoothie

Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować 1 minutę na wysokich obrotach, aż powstanie kremowe smoothie. Rozdzielamy na dwie szklanki i delektujemy się.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Dane żywieniowe są obliczone w przybliżeniu na podstawie wymienionych składników. Możliwe są odchylenia.
 Zapisz jako PDF