Dip cebulowy

Wegański dip cebulowy: dzięki bazie z białej fasoli i smakowi z cebuli i rozmarynu jest po prostu niesamowity. Nie wierzysz? W takim razie polecamy wypróbować nasz szybki i łatwy przepis. Dip jest świetny do bufetu, do zanurzenia swojego świeżego bajgla lub z naszymi wegańskimi nuggetsami z tofu! Do tego jest gotowy w mniej niż 30 minut i może go zjeść każdy. Wystarczający powód, by spróbować, nie sądzisz?

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
2 cebule
1 ząbek czosnku
1łyżka oliwy z oliwek
1łyżka brązowego cukru
1puszka białej fasoli
1 limonka
1łyżka cebuli w proszku
1/2 pęczka naci pietruszki
3gałązki rozmarynu
sól i pieprz do smaku
Przybory
GrandPrix opcjonalnie
lub Mixer

Informacje żywieniowe

274 Kalorie
33 g Węglowodany
11 g Tłuszcze
7 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Podsmaż cebulę

Obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek. Powoli smaż je na patelni z 1 łyżką oliwy z oliwek na średnim ogniu, około 20 minut. Na ostatnie 5 minut dodajemy brązowy cukier.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotuj składniki

Umyj pietruszkę i rozmaryn. Oderwij liście od gałązki rozmarynu. Posiekaj oba drobno w urządzeniu GrandPrixie lub ręcznie. Pozostawić fasolę do odsączenia. Z limonki wycisnąć sok i zetrzeć skórkę.
Oznacz jako zakończone
3.

Wymieszać dip

Dodaj fasolę, pozostałą oliwę, sok i skórkę z limonki, cebulę w proszku, sól i pieprz i zmiksuj w GrandPrixie na prędkości 10 przez 20 sekund lub na najwyższym ustawieniu. Dodać cebulę i czosnek, ponownie zmiksować i doprawić do smaku.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF