Dressing miodowo-musztardowy
Miodowo-musztardowy dressing zmienia nawet najprostszą sałatkę w prawdziwą ucztę. Pyszne połączenie ostrej musztardy, słodkiego miodu, oleju, soli i pieprzu nada Twojej sałatce odpowiedniego kopa. Lubimy używać tego sosu do sałatki z zielonych szparagów, sałatki z ziemniaków i rukoli lub sałatki z buraków. Wstrząśnij wszystko w słoiku i masz idealny dressing do swojej sałatki!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
1łyżka musztardy | |
1łyżka miodu wegańska alternatywa: syrop z agawy | |
4łyżki oliwy z oliwek | |
1łyżka octu balsamicznego | |
sól i pieprz do smaku |
Informacje żywieniowe
592
Kalorie
22 g
Węglowodany
56 g
Tłuszcze
1 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie opatrunku
Wszystkie składniki wymieszaj i ubij. Nasza rada to wstrząśnięcie składników w małym szczelnym pojemniku.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Jeśli chcesz, aby dressing był wegański, zamiast miodu użyj syropu z agawy.
Ilość podana w przepisie odpowiada jednej porcji i wystarczy na dużą miskę sałatki.
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.