Mleko z orzechów włoskich
Przygotowanie własnego mleka orzechowego jest proste dzięki naszemu mlecznikowi. Orzechy włoskie są źródłem różnych witamin i kwasów omega-3. Oferują wiele korzyści zdrowotnych, wspomagając układ sercowo-naczyniowy, metabolizm i mają właściwości antynowotworowe. Orzechy włoskie są naturalnie przeciwzapalne i stanowią smaczną alternatywę dla mleka, którą możesz przygotować sama. To mleko to łatwy sposób na włączenie większej ilości orzechów włoskich do swojej diety. Mleko możesz wypić bezpośrednio lub użyć go do owsianki, musli, płatków śniadaniowych i smoothie. Możesz go również wykorzystać w wypiekach lub kawie.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
35 g orzechów włoskich | |
1szczypta soli morskiej |
Pomoce
Producent mleka |
Informacje żywieniowe
253
Kalorie
2 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcze
6 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotuj ekspres do mleka
Napełnij zbiornik na wodę przefiltrowaną wodą. Wszystkie składniki umieścić w misce miksera.
Oznacz jako zakończone
2.
Ustaw urządzenie do wytwarzania mleka orzechowego
Włącz ekspres do mleka, za pomocą przycisku "Wybór" wybierz program na orzechy. Naciskaj przycisk „Pojemność”, aż objętość osiągnie 300 ml. Naciśnij przycisk „Start” Po 13 minutach lub po sygnale dźwiękowym mleko jest gotowe. Mleko można natychmiast wypić. Resztę wlej do szczelnie zamkniętej butelki i przechowuj w lodówce.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Gdy mleko orzechowe będzie gotowe, można wyjąć pojemnik za uchwyt (uwaga, jest gorące!). Następnie urządzenie automatycznie się wyczyści.
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.