Mleko z orzechów włoskich

Przygotowanie własnego mleka orzechowego jest proste dzięki naszemu mlecznikowi. Orzechy włoskie są źródłem różnych witamin i kwasów omega-3. Oferują wiele korzyści zdrowotnych, wspomagając układ sercowo-naczyniowy, metabolizm i mają właściwości antynowotworowe. Orzechy włoskie są naturalnie przeciwzapalne i stanowią smaczną alternatywę dla mleka, którą możesz przygotować sama. To mleko to łatwy sposób na włączenie większej ilości orzechów włoskich do swojej diety. Mleko możesz wypić bezpośrednio lub użyć go do owsianki, musli, płatków śniadaniowych i smoothie. Możesz go również wykorzystać w wypiekach lub kawie.

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
35 g orzechów włoskich
1szczypta soli morskiej
Pomoce
Producent mleka

Informacje żywieniowe

253 Kalorie
2 g Węglowodany
25 g Tłuszcze
6 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotuj ekspres do mleka

Napełnij zbiornik na wodę przefiltrowaną wodą. Wszystkie składniki umieścić w misce miksera.
Oznacz jako zakończone
2.

Ustaw urządzenie do wytwarzania mleka orzechowego

Włącz ekspres do mleka, za pomocą przycisku "Wybór" wybierz program na orzechy. Naciskaj przycisk „Pojemność”, aż objętość osiągnie 300 ml. Naciśnij przycisk „Start” Po 13 minutach lub po sygnale dźwiękowym mleko jest gotowe. Mleko można natychmiast wypić. Resztę wlej do szczelnie zamkniętej butelki i przechowuj w lodówce.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Gdy mleko orzechowe będzie gotowe, można wyjąć pojemnik za uchwyt (uwaga, jest gorące!). Następnie urządzenie automatycznie się wyczyści.
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF