Dressing miodowo-musztardowy

Miodowo-musztardowy dressing zmienia nawet najprostszą sałatkę w prawdziwą ucztę. Pyszne połączenie ostrej musztardy, słodkiego miodu, oleju, soli i pieprzu nada Twojej sałatce odpowiedniego kopa. Lubimy używać tego sosu do sałatki z zielonych szparagów, sałatki z ziemniaków i rukoli lub sałatki z buraków. Wstrząśnij wszystko w słoiku i masz idealny dressing do swojej sałatki!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
1łyżka musztardy
1łyżka miodu wegańska alternatywa: syrop z agawy
4łyżki oliwy z oliwek
1łyżka octu balsamicznego
sól i pieprz do smaku

Informacje żywieniowe

592 Kalorie
22 g Węglowodany
56 g Tłuszcze
1 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie opatrunku

Wszystkie składniki wymieszaj i ubij. Nasza rada to wstrząśnięcie składników w małym szczelnym pojemniku.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Jeśli chcesz, aby dressing był wegański, zamiast miodu użyj syropu z agawy.
Ilość podana w przepisie odpowiada jednej porcji i wystarczy na dużą miskę sałatki.
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.
 Zapisz jako PDF