Amerykańskie ziemniaki z frytownicy na gorące powietrze
50 Minuten
Prosty
2 Portionen
Amerykańskie ziemniaki, krążki ziemniaczane lub wiejskie ziemniaki. Niezależnie od tego, jak je nazwiemy: amerykańskie ziemniaki z frytownicy na gorące powietrze są sytym dodatkiem do burgerów, sałatek albo dobrego steku. A dzięki dużej ilości gorącego powietrza mają o wiele mniej kalorii i można się nimi delektować bez wyrzutów sumienia. Dlatego dziś mamy nasz przepis na pyszne ziemniaki z frytkownicy na gorące powietrze. Czy chciałbyś wymieszać ten odpowiedni dip, podczas gdy Twoje chrupiące ziemniaki przygotowują się we frytkownicy na gorące powietrze? Potem polecamy nasze guacamole lub twarożek ziołowy. Życzymy dobrej zabawy!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
700g ziemniaków (woskowych) | |
1łyżka oliwy z oliwek | |
1szczypta soli morskiej | |
2 rozmaryn opcjonalne |
Narzędzia
Frytkownica na gorące powietrze |
Informacje żywieniowe
347
kalorie
60 g
węglowodany
7 g
tłuszczu
7 g
białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotuj ziemniaki
Obierz ziemniaki i pokrój je na małe kawałki ósemki. Dokładnie spłukać zimną wodą.
Oznacz jako zakończone
2.
Wymieszaj z olejem
Dokładnie osuszyć i wymieszać z oliwą.
Oznacz jako zakończone
3.
Smażenie
Smażyć na gorącym powietrzu we frytownicy w temperaturze 200°C przez 35-40 minut, a następnie wymieszać z solą morską.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Możesz też inaczej doprawić łódeczki ziemniaczane: proszek paprykowy, chili lub inne zioła dodają im dodatkowego kopa!
Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.