Dip cebulowy
Wegański dip cebulowy: dzięki bazie z białej fasoli i smakowi z cebuli i rozmarynu jest po prostu niesamowity. Nie wierzysz? W takim razie polecamy wypróbować nasz szybki i łatwy przepis. Dip jest świetny do bufetu, do zanurzenia swojego świeżego bajgla lub z naszymi wegańskimi nuggetsami z tofu! Do tego jest gotowy w mniej niż 30 minut i może go zjeść każdy. Wystarczający powód, by spróbować, nie sądzisz?
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
2 cebule | |
1 ząbek czosnku | |
1łyżka oliwy z oliwek | |
1łyżka brązowego cukru | |
1puszka białej fasoli | |
1 limonka | |
1łyżka cebuli w proszku | |
1/2 pęczka naci pietruszki | |
3gałązki rozmarynu | |
sól i pieprz do smaku |
Przybory
GrandPrix opcjonalnie | |
lub Mixer |
Informacje żywieniowe
274
Kalorie
33 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcze
7 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Podsmaż cebulę
Obierz i drobno posiekaj cebulę i czosnek. Powoli smaż je na patelni z 1 łyżką oliwy z oliwek na średnim ogniu, około 20 minut. Na ostatnie 5 minut dodajemy brązowy cukier.
Oznacz jako zakończone
2.
Przygotuj składniki
Umyj pietruszkę i rozmaryn. Oderwij liście od gałązki rozmarynu. Posiekaj oba drobno w urządzeniu GrandPrixie lub ręcznie. Pozostawić fasolę do odsączenia. Z limonki wycisnąć sok i zetrzeć skórkę.
Oznacz jako zakończone
3.
Wymieszać dip
Dodaj fasolę, pozostałą oliwę, sok i skórkę z limonki, cebulę w proszku, sól i pieprz i zmiksuj w GrandPrixie na prędkości 10 przez 20 sekund lub na najwyższym ustawieniu. Dodać cebulę i czosnek, ponownie zmiksować i doprawić do smaku.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.