Kiełbaski zawijane w boczek z serem
Kiełbaski zawijane w boczek to prawdziwy klasyk. A żeby było jeszcze lepiej, dziś nadziewamy nasze kiełbaski serem, a dopiero potem owijamy je boczkiem. Bardzo prosty przepis, ale świetnie sprawdzi się jako szybka przekąska lub na każdym bufecie z jedzeniem typu finger food. Zobaczysz!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
2 kiełbaski | |
100 g Emmentaler | |
4paski boczku |
Sprzęt (jeden z obu)
1 Grill kontaktowy | |
1 Grille |
Informacje żywieniowe
1250
Kalorie
1 g
Węglowodany
107 g
Tłuszcze
70 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Pokroić składniki
Pokroić ser Emmentaler w paski. Przekroić kiełbaski wzdłuż, włożyć do środka ser i zawinąć dwa paski boczku wokół każdej kiełbaski.
Oznacz jako zakończone
2.
Usmażyć kiełbaski!
Kiełbaski owinięte w boczek smażymy na patelni, w grillu kontaktowym lub na grillu przez ok. 5 minut, obracając, aż boczek będzie chrupiący.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Wartości odżywcze szacowane są według surowców. W rzeczywistości mogą się różnić.