Patelnie meksykańskie

Meksykańskie patelenki to jedna z naszych ulubionych wariacji z palety raclette. Z odrobiną mięsa mielonego, pomidorów, kukurydzy, fasoli kidney i kolendry, ta kulinarna kreacja wyróżnia się pikantnym smakiem i jest pożywna. W sam raz na jedno z wielu małych dań, którymi raczysz się w taki wieczór. Też tak sądzisz? Ponad ta mała patelnia jest super szybka w wykonaniu i oczywiście zapiekana z serem. Czego więcej można chcieć?

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
4łyżki kukurydzy
4łyżki fasoli kidney
160 g mielonej wołowiny
4łyżki odcedzonych pomidorów
1/2pęczka kolendry
4plastry sera raclette
2łyżki chili w proszku
sól i pieprz do smaku
Przybory
Raclette

Informacje żywieniowe

279 Kalorie
4 g Sacharidy
20 g Tłuszcze
20 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie

Kukurydzę i fasolę kidney dobrze odsącz i przepłucz w zimnej wodzie. Kolendrę umyj, osusz i drobno posiekaj.
Oznacz jako zakończone
2.

Przygotowanie patelenki

Do patelenki włóż odcedzone pomidory i mięso mielone. Dopraw solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.
 Zapisz jako PDF