Niebieskie mleko migdałowe
Jeśli dodasz bogatą w składniki odżywcze niebieską spirulinę do kremowego mleka migdałowego, możesz podać niebieskie mleko jako kolorowy napój. Dzieci uwielbiają to mleko! Jest to oryginalna i smaczna wersja oryginalnego mleka migdałowego.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
60 g migdałów bez skórki | |
1szczypta soli morskiej | |
1łyżka niebieskiej spiruliny | |
1łyżka ekstraktu z wanilii | |
1łyżka syropu klonowego |
Przybory
Producent mleka roślinnego (Marcia) |
Informacje żywieniowe
140
Kalorie
4 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcze
4 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotuj migdały
Namocz migdały w wodzie przez co najmniej 4 godziny, a najlepiej przez całą noc. Wlej wodę.
Oznacz jako zakończone
2.
Przygotuj ekspres do mleka roślinnego
Napełnij zbiornik przefiltrowaną wodą. Wszystkie składniki umieścić w misce do miksowania.
Oznacz jako zakończone
3.
Ustawienie mlecznika do warzyw
Naciśnij przycisk start, za pomocą przycisku wyboru wybierz odpowiedni program. Naciskaj przycisk pojemności, aż osiągniesz objętość 600 ml. Naciśnij przycisk Start. Po 17 minutach lub po sygnale dźwiękowym mleko jest gotowe. Mleko można spożywać od razu lub pozostawić do ostygnięcia. Pozostałą część przelać do butelki ze szczelną zakrętką i przechowywać w lodówce.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Jedna porcja odpowiada około 200 ml mleka migdałowego. Z przepisu można zrobić 3 porcje.
Po zakończeniu pracy ekspresu do mleka roślinnego można wyjąć pojemnik za uchwyt (uwaga, jest gorący!). Następnie urządzenie jest automatycznie czyszczone.