Paczuszki z cukinii
bardzo łatwe
Grillowanie cukinii nadziewanej serem feta
Paczuszki z cukinii z charakterystycznym nadzieniem z sera feta nie tylko wyglądają super, ale też smakują wyśmienicie. Pokażemy Ci, jak możesz przygotować ten spektakularny przysmak w domu. Dzięki szczegółowym instrukcjom, w tym zdjęciom, przygotowanie będzie dosłownie dziecinnie proste. Lubimy wypełniać paczuszki z cukinią nadzieniem z fety, pomidorów i czosnku.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
2 duże cukinie | |
200 g fety | |
100 g pomidorów | |
1 ząbek czosnku | |
1 szalotka | |
1/2pęczka pietruszki | |
1łyżka oliwy z oliwek | |
sól i pieprz po okusu |
Przybory
Grill |
Informacje żywieniowe
89
Kalorie
2 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcze
5 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotuj cukinie
Cukinie umyj, odetnij końce i pokój wzdłuż na cienkie paski za pomocą obieraczki do warzyw. Umieść je między arkuszami papierowych ręczników kuchennych, aby odsączyć nadmiar wody. Przygotuj nadzienie.
Oznacz jako zakończone
2.
Napełnij opakowanie cukinii
Rozłóż 4 paski cukinii, tworząc mały koszyk (patrz zdjęcie). Umieść 2 łyżki nadzienia w środku i zamknij koszyk (patrz zdjęcie).
Oznacz jako zakończone
3.
Napełnij opakowanie cukinii
Rozłóż 4 paski cukinii, tworząc mały koszyk (patrz zdjęcie). Umieść 2 łyżki nadzienia w środku i zamknij koszyk (patrz zdjęcie).
Oznacz jako zakończone
4.
Rozgrzej grilla
Rozgrzej grill do ok. 200 °C.
Oznacz jako zakończone
5.
Grillowane paczki cukinii
Grilluj cukinię przez około 3 minuty z każdej strony. Można podawać natychmiast.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.