Pieczone kasztany
bardzo łatwe
Przygotowanie kasztanów wcale nie jest skomplikowane. Znasz ten przysmak tylko ze świątecznych jarmarków lub kiermaszów? W tym przepisie dowiesz się jak upiec kasztany w domu. Możesz je również wykorzystać w jesiennych przepisach. Nie wahaj się spróbować!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
Dowolna ilość kasztanów lub słodkich kasztanów |
Informacje żywieniowe
364
Kalorie
70 g
Węglowodany
4 g
Tłuszcze
4 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie
Posortuj kasztany i za pomocą ostrego noża przekrój je na krzyż od czubka do miąższu.
Oznacz jako zakończone
2.
Rozgrzej piekarnik
Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Oznacz jako zakończone
3.
Pieczone kasztany
Umieść kasztany na blasze do pieczenia i piecz przez 20 - 30 minut. Są gotowe, gdy skórka lekko zczernieje wokół brzegów i odklei się na zewnątrz. Pozwól kasztanom ostygnąć, obierz je i ciesz się nimi.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Ponieważ możesz upiec tyle kasztanów, ile chcesz, jedna porcja w tym przepisie to 200 g kasztanów.
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.