Piersi z kurczaka z frytkownicy beztłuszczowej
bardzo łatwe
Marynowana pierś z kurczaka z frytkownicy beztłuszczowej: Niesamowicie soczysta!
Ten przepis nie jest żadnym zaskoczeniem. To klasyka, obowiązkowa pozycja w notatniku kucharza. Piersi kurczaka z frytkownicy beztłuszczowej są soczyste w środku i ładnie przyrumienione na zewnątrz. Przepis jest bardzo czysty, ponieważ nie brudzi patelni ani kuchenki.
Nasza podpowiedź to marynata paprykowo-czosnkowa. Ale to zależy od Ciebie. Niezależnie od tego, czy używasz kupionej w sklepie mieszanki przypraw, czy przygotowujesz własną, najważniejsze są doznania smakosza od pierwszego do ostatniego kęsa. Bądź kreatywny i przygotuj małą sałatkę lub amerykańskie ziemniaki do piersi z kurczaka. Prawie świąteczny lunch jest gotowy w mgnieniu oka.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
2 piersi z kurczaka | |
2 ząbki czosnku | |
3łyżeczki słodkiej mielonej papryki | |
1łyżeczka ostrej papryki w proszku alternatywnie chili w proszku | |
1łyżeczka suszonego tymianku | |
1/4pęczka pietruszki | |
2 łyżki oliwy z oliwek | |
sól i pieprz do smaku |
Przybory
Frytownica na gorące powietrze |
Informacje żywieniowe
431
Kalorie
7 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcze
52 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotować marynatę
Obierz i drobno posiekaj czosnek. Przygotuj marynatę, mieszając wszystkie składniki oprócz piersi z kurczaka.
Oznacz jako zakończone
2.
Marynowanie piersi z kurczaka
Opłucz piersi z kurczaka w zimnej wodzie i osusz ręcznikiem kuchennym. Włóż je do marynaty na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Oznacz jako zakończone
3.
Piecz
Umieść zamarynowane piersi z kurczaka na patelni frytkownicy i smaż w temperaturze 180°C przez około 10 minut. Możesz serwować od razu!
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.