Sałatka z buraków
Sałatka z buraków idealnie pasuje do jesiennego menu. Tak, bo sałatki nie zawsze muszą być letnie. Dodaj chrupiące orzechy włoskie i słodkie, ziemiste buraki, aby nadać tej sałatce wspaniały smak. Do dressingu wolimy użyć naszego miodowo-musztardowego dressingu, bo ładnie dopełnia całą kompozycję. Jako przystawka, dodatek do dania głównego lub przekąska pomiędzy nimi: Tej sałatki nie wolno przegapić!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
200 g roszponki | |
1/2 ogórka | |
200 g pomidorków koktajlowych | |
50 g orzechów włoskich | |
200 g buraków wstępnie ugotowane | |
100 g sera koziego Ewentualnie ser feta | |
1pęczek pietruszki | |
1/4pęczka mięty | |
1porcja sosu miodowo-musztardowego | |
sól i pieprz do smaku |
Informacje żywieniowe
233
Kalorie
8 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcze
5 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie składników
Roszponkę umyj i otrząśnij do sucha. Ogórka i pomidory umyj i drobno pokrój. Posiekaj grubo orzechy włoskie. Umyj pietruszkę, osusz i drobno posiekaj Ser kozi pokrój w kostkę lub rozkrusz.
Oznacz jako zakończone
2.
Wykończenie sałatki
Wszystkie składniki umieść w dużej salaterce i polej dressingiem.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje o wartościach odżywczych są wartościami przybliżonymi na podstawie wymienionych składników. Możliwe jest wystąpienie rozbieżności.