Sos orzechowy
bardzo łatwe
Szybko i łatwo przygotuj domowy sos orzechowy
Sos orzechowy jest integralną częścią kuchni azjatyckiej, a zwłaszcza indonezyjskiej. Klasycznie podaje się go do szaszłyków satay. Jednak pasuje on również do wielu innych potraw. Czy wiesz, że możesz szybko i łatwo przygotować sos orzechowy w domu? Możesz podawać go z szaszłykami z tofu, sałatką tęczową lub sajgonkami.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
| 4łyżki masła orzechowego | |
| 1łyżki oleju sezamowego | |
| 2łyżki sosu sojowego | |
| 1/2 limonki | |
| sól i pieprz do smaku | 
Informacje żywieniowe
					358
											Kalorie
									
							
					8 g
											Węglowodany
									
							
					30 g
											Tłuszcze
									
							
					12 g
											Białka
									
					PRZYGOTOWANIE
			
				1.			
				
					
			
			Sos orzechowy
Zetrzyj skórkę z limonki i wyciśnij sok. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki sosu. Dodaj sól i pieprz do smaku. W razie potrzeby rozcieńcz odrobiną sosu sojowego lub wody, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
										
					
						
						Oznacz jako zakończone
					
				Notatkę
				Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.			
			 
	 
		 
		 
		 
		 
		




