Rostbef sous vide

Przyrządzenie rostbefu sous-vide to naprawdę dobry pomysł. Ponieważ za sprawą metody gotowania w worku próżniowym mięso doskonale zachowuje smaki, jest ono ugotowane w punkt, a dzięki szybkiemu przełożeniu na gorącą patelnię, zyskuje również pikantno-chrupiącą skórkę. Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się sam! Szukasz do tego odpowiedniego dodatku? W takim razie koniecznie sprawdź nasze przepisy na przystawki!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
1 kg rostbefu
2gałązki tymianku
2gałązki rozmarynu
2łyżeczki czarnego pieprzu
20 g masła
Przybory
1 urządzenie do gotowania sous vide
1 worek próżniowy i zgrzewarka próżniowa

Informacje żywieniowe

240 Kalorie
0 g Węglowodany
10 g Tłuszcze
37 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotuj pieczeń wołową

Opłucz rostbef pod zimną wodą, osusz, w razie potrzeby usuń tłuszcz i błony. Umyj zioła i otrząśnij do sucha.
Oznacz jako zakończone
2.

Sezon i odkurz

Z każdej strony dopraw czarnym pieprzem. Zamknij próżniowo mięso wraz z 10 g masła i ziołami.
Oznacz jako zakończone
3.

Gotuj pieczeń wołową

Nagrzej kąpiel wodną za pomocą urządzenia sous vide do 60°C i gotuj rostbef przez 4 godziny.
Oznacz jako zakończone
4.

Pieczeń wołowa

Pozostałe masło roztop na patelni i obsmażaj rostbef ze wszystkich stron przez ok. 30 sekund.
Oznacz jako zakończone

Notatkę

Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.
 Zapisz jako PDF