Rostbef sous vide
Przyrządzenie rostbefu sous-vide to naprawdę dobry pomysł. Ponieważ za sprawą metody gotowania w worku próżniowym mięso doskonale zachowuje smaki, jest ono ugotowane w punkt, a dzięki szybkiemu przełożeniu na gorącą patelnię, zyskuje również pikantno-chrupiącą skórkę. Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się sam! Szukasz do tego odpowiedniego dodatku? W takim razie koniecznie sprawdź nasze przepisy na przystawki!
Brak recenzji
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
1 kg rostbefu | |
2gałązki tymianku | |
2gałązki rozmarynu | |
2łyżeczki czarnego pieprzu | |
20 g masła |
Przybory
1 urządzenie do gotowania sous vide | |
1 worek próżniowy i zgrzewarka próżniowa |
Informacje żywieniowe
240
Kalorie
0 g
Węglowodany
10 g
Tłuszcze
37 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotuj pieczeń wołową
Opłucz rostbef pod zimną wodą, osusz, w razie potrzeby usuń tłuszcz i błony. Umyj zioła i otrząśnij do sucha.
Oznacz jako zakończone
2.
Sezon i odkurz
Z każdej strony dopraw czarnym pieprzem. Zamknij próżniowo mięso wraz z 10 g masła i ziołami.
Oznacz jako zakończone
3.
Gotuj pieczeń wołową
Nagrzej kąpiel wodną za pomocą urządzenia sous vide do 60°C i gotuj rostbef przez 4 godziny.
Oznacz jako zakończone
4.
Pieczeń wołowa
Pozostałe masło roztop na patelni i obsmażaj rostbef ze wszystkich stron przez ok. 30 sekund.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Informacje żywieniowe to przybliżony przewodnik oparty na wymienionych składnikach. Możliwe są odchylenia.
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.