Domowe chipsy warzywne
Domowe chipsy warzywne? W suszarce jest to proste i oszczędne. Powolne suszenie plastrów warzywnych pozwala zachować wiele składników odżywczych, a Ty masz przekąskę z wieloma cennymi składnikami. Czy to na wieczór filmowy, przekąskę dla dzieci lub dla Ciebie, gdy potrzebujesz przebudzenie w biurze, z tym przepisem nigdy nie będziesz chciał kupować zwykłych chipsów ponownie! Przy okazji, z jednym z naszych wegańskich dipów, takich jak jogurt lub sos czosnkowy, możesz stworzyć idealną wegańską przekąskę.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
1 burak | |
1 słodki ziemniak | |
2 marchewki | |
sól i pieprz do smaku |
Przybory
Suszarka |
Informacje żywieniowe
280
Kalorie
56 g
Węglowodany
1 g
Tłuszcze
6 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie
Warzywa obieramy i kroimy w równe cienkie plasterki. Doprawić solą i pieprzem.
Oznacz jako zakończone
2.
Suszenie chipsów warzywnych
Rozłóż plastry warzyw na półkach dehydratora w odstępach i susz przez 10 godzin w temperaturze do 60°C.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Dane żywieniowe są obliczone w przybliżeniu na podstawie wymienionych składników. Możliwe są odchylenia.