Nadziewana tortilla z guacamole
bardzo łatwe
Tortilliowe kieszonki
Nadziewana tortilla z guacamole, lub jak ją nazywamy tortillowe placki, jest szybka w przygotowaniu, wizualnie urzekająca i jest niesamowicie świeża. Nadaje się na piknik, jako lunch do pracy, a nawet jako przekąska dla dziecka w wieku szkolnym. Zalecamy korzystanie z grilla kontaktowego. Jest to szybkie i łatwe, a nasze kieszenie tortilli są jeszcze bardziej chrupiące dzięki grillowaniu. Wystarczy nasz przepis na guacamole, tortille i odrobina skrobi.
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
3porcje Guacamole | |
4 tortille pszeniczne | |
1łyżka mąki kukurydzianej | |
1łyżka wody |
Przybory
Grill kontaktowy |
Informacje żywieniowe
350
Kalorie
42 g
Węglowodany
16 g
Tłuszcze
4 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie składników
Przygotuj guacamole zgodnie z naszym przepisem. Wymieszaj skrobię i wodę na gładką masę.
Oznacz jako zakończone
2.
Wypełnić kieszenie tortilli
Przekroić tortille na pół, zwinąć je w małe spiczaste woreczki i skleić brzegi mieszanką skrobi i wody. Napełnij kieszonkę guacamole i uszczelnij dłuższy bok mieszaniną skrobi i wody.





Oznacz jako zakończone
3.
Grillowana nadziewana tortilla
Rozgrzej grill kontaktowy. Włożyć nadziewaną tortillę i grillować przez około 5 minut. Spożywać od razu lub zapakować jako lunch albo przekąskę.
Oznacz jako zakończone
Notatkę
Wartości odżywcze oparte są na wymienionych składnikach i mogą się różnić w rzeczywistości.