Pizza Hawaii

Pizza Hawai – kulinarny hit czy absolutne no-go? Skoro trafiliście na nasz przepis, domyślamy się, że myśleliście o tym słodko-słonym połączeniu, prawda? Mamy Cię! Myślimy: Każdy może cieszyć się pizzą tak, jak lubi. Jeśli dodać do niego kilka kawałków świeżego ananasa i trochę szynki – to ten przepis jest właśnie taki. Z naszym ciastem do pizzy i sosem pomidorowym nie potrzeba wiele, aby upiec tę dobroć. Wstawiamy do piekarnika i cieszymy się! Chodźmy na to!

Oceń nasz przepis!
0

SKŁADNIKI

Wybierz liczbę porcji
1 ciasto na pizzę
1 sos pomidorowy
1 ananas
400 g szynki
400 g mozzarelli
sól i pieprz do smaku

Informacje żywieniowe

933 Kalorie
112 g Węglowodany
28 g Tłuszcze
54 g Białka

PRZYGOTOWANIE

1.

Przygotowanie

Obierz ananasa, usuń rdzeń i pokrój miąższ na kawałki. Szynkę pokroić na małe kwadraty. Ser mozzarella odcedzić i rozdrobnić ręcznie na kawałki.
Oznacz jako zakończone
2.

Rozgrzać piekarnik

Rozgrzać piekarnik do 220°C na górnym/dolnym ogrzewaniu.
Oznacz jako zakończone
3.

Nadać pizzy kształt

Uformuj ciasto na pizzę na papierze do pieczenia jak w kroku 4 podstawowego przepisu na pizzę i posmaruj sosem pomidorowym. Doprawić solą i pieprzem. Na wierzchu ułożyć mozzarellę, ananasa i szynkę.
Oznacz jako zakończone
4.

Upiecz pizzę

Piecz pizzę Hawai przez około 10 minut, aż skórka będzie chrupiąca, złotobrązowa, a mozzarella roztopiona.
Oznacz jako zakończone
 Zapisz jako PDF