Pizza Hawaii
Pizza Hawai – kulinarny hit czy absolutne no-go? Skoro trafiliście na nasz przepis, domyślamy się, że myśleliście o tym słodko-słonym połączeniu, prawda? Mamy Cię! Myślimy: Każdy może cieszyć się pizzą tak, jak lubi. Jeśli dodać do niego kilka kawałków świeżego ananasa i trochę szynki – to ten przepis jest właśnie taki. Z naszym ciastem do pizzy i sosem pomidorowym nie potrzeba wiele, aby upiec tę dobroć. Wstawiamy do piekarnika i cieszymy się! Chodźmy na to!
SKŁADNIKI
Wybierz liczbę porcji
1 ciasto na pizzę | |
1 sos pomidorowy | |
1 ananas | |
400 g szynki | |
400 g mozzarelli | |
sól i pieprz do smaku |
Informacje żywieniowe
933
Kalorie
112 g
Węglowodany
28 g
Tłuszcze
54 g
Białka
PRZYGOTOWANIE
1.
Przygotowanie
Obierz ananasa, usuń rdzeń i pokrój miąższ na kawałki. Szynkę pokroić na małe kwadraty. Ser mozzarella odcedzić i rozdrobnić ręcznie na kawałki.
Oznacz jako zakończone
2.
Rozgrzać piekarnik
Rozgrzać piekarnik do 220°C na górnym/dolnym ogrzewaniu.
Oznacz jako zakończone
3.
Nadać pizzy kształt
Uformuj ciasto na pizzę na papierze do pieczenia jak w kroku 4 podstawowego przepisu na pizzę i posmaruj sosem pomidorowym. Doprawić solą i pieprzem. Na wierzchu ułożyć mozzarellę, ananasa i szynkę.
Oznacz jako zakończone
4.
Upiecz pizzę
Piecz pizzę Hawai przez około 10 minut, aż skórka będzie chrupiąca, złotobrązowa, a mozzarella roztopiona.
Oznacz jako zakończone