bardzo łatwe
Gofry wielkanocne
Gofry wielkanocne: tak wyobrażamy sobie wielkanocne śniadanie. Podstawą jest poczciwy gofr z batatów o słodkawym smaku. Podawać z jajkiem w koszulce zawiniętym w gniazdo św
bardzo łatwe
Zajączki wielkanocne
Nasze wielkanocne zajączki wykonane z ciasta drożdżowego wyglądają bardzo efektownie. Co więcej, ich produkcja jest naprawdę prosta. Mamy dla Was poradnik jak krok po kroku
bardzo łatwe
Lody z ajerkoniakiem
Lody z ajerkoniakiem i chrupiącymi kawałkami czekolady trafiły na szczyt naszej listy ulubionych orzeźwiających pyszności. Super kremowe lody z porządną dawką ajerkoniaku
Saltimbocca
Saltimbocca to włoski klasyk. Tak prosty jak i pyszny, po prostu nie możemy się nasycić tym daniem. Saltimbocca alla Romana, bo tak w pełni nazywa się to danie, składa się
Burger z łososia
Burgery z łososia będą idealne, gdy po raz pierwszy tej wiosny wyjmiesz swój grill. Świeży łosoś, ostry dip wasabi, ogórek i szparagi są cudownie pikantną i lekką odmia
Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe jest bardzo wilgotne dzięki swojemu głównemu składnikowi (niespodzianka, to marchew) i ma świetny kolor. Do naszego ciasta marchewkowego dodajemy również
Pieczenie wieńców wielkanocnych
Wieniec wielkanocny to wyjątkowy element na wielkanocnym stole. Dla każdego upieczemy wieniec z kolorową pisanką w środku. Ten przepis na małe wieńce wielkanocne jest niezwy
Ciasto wielkanocne
To ciasto wielkanocne będzie absolutną ozdobą Twoich świąt. W związku z wiosną jest to świeża i elegancka propozycja. A dzięki cytrynowemu i kokosowemu aromatowi jest nie
Zajączki wielkanocne
Te ciasteczka w kształcie wielkanocnych zajączków nie tylko wyglądają bardzo uroczo, ale także pysznie smakują! Poznaj nasz łatwy przepis na ciasteczka w kształcie królic
Chleb wielkanocny
Chleb wielkanocny z sułtankami: Słodki i puszysty chleb drożdżowy, który doskonale nadaje się na śniadanie wielkanocne lub na uroczysty obiad wielkanocny. Przepis ten można
Chleb ze szparagami
Chleb szparagowy ze świeżym serem, czosnkiem niedźwiedzim i szczypiorkiem to chleb, jakiego jeszcze nie jadłeś. Świetnie pasuje do wielkanocnego brunchu. Z pewnością wyczar