bardzo łatwe
Suszone daktyle w boczku
Idealna przekąska do filmu lub gry towarzyskiej? Właśnie go znalazłeś!
bardzo łatwe
Strapaczki (słowackie kluski z kapustą)
Smacznie, szybko i tradycyjnie. To jest grzywka!
bardzo łatwe
Dyniowe gnocchi z masłem tymiankowym
Dyniowe gnocchi są dla nas prawdziwą jesienną atrakcją. Można zrobić je samodzielnie w domu, dokładnie wiedzieć, co się w nich znajduje i doprawić je według własnego gu
Sałatka z delikatesowym salami Lyoner
Sałatka z salami delikatesowym Lyoner to bawarski klasyk, który świetnie smakuje jako przekąska, na festiwalu piwnym w ogrodzie, ale także na obiad czy kolację. Ta smaczna i
Zapiekane gnocchi
Pieczone gnocchi to prawdziwy ratunek, gdy nie masz ochoty na gotowanie po pracy, ale wciąż potrzebujesz ciepłego obiadu. Umieść wszystkie składniki w naczyniu do pieczenia,
Alzackie tarte flambée
Alzackie tarte flambée Już samo to zdanie sprawia, że ślinka nam cieknie. Tobie też? Dlaczego więc nie zrobić go w domu? Podstawą jest nasze bardzo proste ciasto tarte flam
Pizza Hawaii
Pizza Hawai – kulinarny hit czy absolutne no-go? Skoro trafiliście na nasz przepis, domyślamy się, że myśleliście o tym słodko-słonym połączeniu, prawda? Mamy Cię!
bardzo łatwe
Nadziewane papryki
Faszerowane papryki z patelenek raclette Coś innego, prawda? Małe pieczone papryczki są miękkie i mają cienką skórkę. Dlatego idealnie nadają się do wypełnienia serkiem
Saltimbocca
Saltimbocca to włoski klasyk. Tak prosty jak i pyszny, po prostu nie możemy się nasycić tym daniem. Saltimbocca alla Romana, bo tak w pełni nazywa się to danie, składa się
Polędwiczki wieprzowe zawijane w boczku
Polędwica wieprzowa zawinięta w boczek jest dziś w naszym menu. Zwłaszcza, gdy szukamy fantastycznego dania głównego na Wigilię lub inne dni świąteczne. Małe pakiety łat
Podpłomyk z raclette
Podpłomyk z raclette to pomysłowy dodatek do kulinarnego wieczoru raclette z rodziną i przyjaciółmi. Cienkie ciasto sprawi, że spód podpłomyka z patelni będzie cudownie ch
Chleb ziemniaczany z boczkiem
Chleb ziemniaczany z boczkiem to bardzo pożywna i pyszna odmiana klasycznego chleba pszennego. Wypieczony w automacie do chleba, ten chrupiący i lekki chleb nie wymaga prawie ża